Share
Update over Stadsblokken Meinerswijk


Beste ,


Hierbij ontvang je weer een nieuwsbrief over de ontwikkelingen in Stadsblokken Meinerswijk.

In deze nieuwsbrief vind je informatie over de parkenwijzer Meinerswijk, een uitgave van Molenplaats Sonsbeek, die zij binnenkort presenteren. Ook praten we je bij over de plannen voor de Fabriekshal: een van de historische gebouwen op Meinerseiland die behouden blijft en straks ruimte biedt aan huisvesting van verschillende publieke functies. En heb je zin om in de kerstvakantie vogels te spotten? Het KinderWijkTeam organiseert op 22 december a.s. een natuurexcursie voor jong en oud. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier en we wensen je alvast een hele fijne decembermaand toe.

 
‘Parkenwijzer’ over unieke natuur Meinerswijk
Binnenkort wordt de ‘Parkenwijzer Meinerswijk’ gepresenteerd. Op dit moment legt vormgeefster Olga Peters de laatste hand aan ‘Parkenwijzer Meinerswijk’; het tweede deel van een serie boekjes over de Arnhemse parken.

Het boekje geeft op toegankelijke wijze achtergrondinformatie over dit grootste uiterwaardenpark van Europa, waarbij het accent ligt op de rijke geschiedenis van het gebied en de unieke ‘struinnatuur’.

Meinerswijk is ruig en lieflijk tegelijk, met groene oevers, veel water, dichte wilgenbossen, open grasvlaktes en grote grazers. In het landschap zijn sporen teruggevonden van een Romeins legerkamp en het gebied kende tot de jaren ’60 van de vorige eeuw een florerende steenindustrie.

‘Parkenwijzer Meinerswijk’ is een uitgave van Molenplaats Sonsbeek en geschreven en gecoördineerd door Loes Meeuwissen, met dank aan o.a. Jan Floor, toezichthouder Bossen en Parken van de gemeente Arnhem en vrijwilligers van de Molenplaats.
 
De Fabriekshal
Op Meinerseiland is straks ruimte voor natuur, extensieve recreatie, wonen en publieke functies die passen bij het karakter van het natuurrijke rustige eiland. De te behouden historische gebouwen, waaronder de centraal gelegen Fabriekshal, huisvesten de publieke functies.

In de Fabriekshal is onder andere ruimte voor bedrijven met een duurzame, ecologische insteek. Bedrijven, die de wereld een stukje beter en groener willen maken. Van de lokale natuurvereniging, een ecologische modeontwerper, een groene energieleverancier, een architect gespecialiseerd in duurzaamheid tot start-ups, ze zijn allemaal welkom in de Fabriekshal. De bedrijven onderling kunnen elkaar inspireren en er ontstaan hopelijk onverwachtse samenwerkingen. Daarnaast is er ruimte voor horeca en een cultureel programma zoals bijvoorbeeld een expositie, een optreden, een lezing of een toneelstuk.

De plannen voor de Fabriekshal moeten nog verder uitgewerkt worden en de verhuur gaat ook pas in wanneer het bestemmingsplan onherroepelijk is. Maar heb je nu al een tof idee voor de invulling van de Fabriekshal? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet kunnen we elkaar inspireren.
 
Op pad met de vogelaar

Het KinderWijkTeam organiseert op zondag 22 december van 10:00 tot 12:00 uur een natuurexcursie door Meinerswijk. Vraag jij je wel eens af waarom een vogel een liedje zingt? Of waarom sommige vogels hier alleen in de winter zijn? Loop dan mee met natuurvlogger expert Gijsje Goedhart en begeef je in de wereld van de vogelaar. Leer vogels bij naam kennen, veren determineren en liedjes nafluiten.

Wat kan je als vogelaar mee nemen?

  • Verrekijker
  • Vergrootglas
  • Laarzen
  • Warme kleding die vies mag worden

Iedereen is welkom!
Jong en oud, vriendjes en vriendinnetjes. Je hoeft geen lid te zijn van het KinderWijkTeam om mee te doen. Deelname is op volgorde van inschrijving. Alle kinderen die lid zijn van het KinderWijkTeam, of dat zijn geweest, hebben voorrang bij inschrijving.

 
Met vriendelijke groet,
Team Stadsblokken Meinerswijk

Je ontvangt dit bericht, omdat je staat ingeschreven als geïnteresseerde op

www.stadsblokkenmeinerswijk.nl.

 

Stadsblokken Meinerswijk op Facebook

Stadsblokken Meinerswijk Arnhem

Stadsblokken Meinerswijk op Twitter

@Stadsblokkenmw

Stadsblokken Meinerswijk op Instagram

Stadsblokkenmw

Stadsblokken Meinerswijk mailen

info@stadsblokkenmeinerswijk.nl

 
Ontwikkeling
KondorWessels Projecten, Rijssen

Gebiedsplan en -ontwerp
Buro Harro, Arnhem
Bureau De Zwarte Hond

Zie bericht in je browser

Email Marketing door ActiveCampaign