Share
Update over Stadsblokken Meinerswijk


Beste geïnteresseerde,

Hierbij ontvang je weer een nieuwsbrief. Dit keer is de nieuwsbrief gevuld met een bijdrage over het initiatief Schone Rivieren en kun je lezen over de natuurexcursie van Het Kinderwijkteam die zondag 20 oktober jl. plaatsvond.

Wil je ook genieten van de herfst in Stadsblokken Meinerswijk?
Trek je wandelschoenen aan en ontdek het uiterwaardenpark. Er is nog steeds een mooie wandelkaart beschikbaar die je kunt afhalen bij de VVV Arnhem of download hem via onderstaande link.

Veel plezier!

 
Schone Rivieren

Er is steeds meer aandacht voor de plasticsoep. Plasticsoep is een verzameling van grote hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zeeën. Wereldwijd verzamelen miljoenen mensen zich voor opruimacties op stranden. De aanvoer van plastic afval vanuit rivieren is echter een onderbelicht probleem. IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee hebben hun krachten gebundeld en brengen hierin verandering met het initiatief ‘Schone Rivieren’ met als doel: geen plastic afval meer via rivieren naar zee. ‘Schone Rivieren’ brengt de plasticvervuiling in kaart en pakt het aan bij de bron. Samen met consumenten, bedrijven en overheden gaan zij voor plasticvrije rivieren in Nederland.

Zaterdag 26 oktober jl. heeft de gemeente Arnhem samen met het IVN en de Plastic Soup Foundation een schoonmaakactie georganiseerd. Vanuit Arnhem gingen er 5 organisaties aan de slag op verschillende tracés langs de IJssel en de Rijn voor het opruimen van afval. De rivierjutters gingen in een groep op pad en om goed in kaart te brengen welk afval er werd gevonden en opgeruimd, moest iedere groep een formulier afvalmonitoring invullen. Hierop konden zij aangeven hoeveel gevulde afvalzakken zij hadden en welk materiaal het meest werd gevonden. Ook konden zijn een top 3 aangeven van de grootse vervuilers op het tracé dat zij hebben schoongemaakt.

De deelnemers waren verenigingen die zich van tevoren konden opgeven. Door zich in te zetten voor dit initiatief kreeg elke vereniging een kleine financiële beloning voor de clubkas.

 
Griezelexcursie Meinerswijk
Zondag 20 oktober jl. is Het KinderWijkTeam op natuurexcursie geweest naar Meinerswijk. Onder professionele leiding van NatuurVlogger Gijsje Goedhart, zijn zij op zoek gegaan naar de griezels van de natuur. Tijdens deze mistige ochtend hebben ze spinnen gevangen en van dichtbij bekeken, zich een weg gebaand door brandnetels en bramen en zijn ze vervolgens op zoek gegaan naar paddenstoelen. Ook zijn ze de zwarte vingers van de Es tegen gekomen en hebben ze de "hartslag" van de boom gevonden en gehoord.

Natuurlijk werd er weer van alles verzameld onderweg. Blaadjes, veren, lege huisjes van watermosselen en nog veel meer. Leuk voor op de herfsttafel thuis.

Ben je benieuwd wanneer de volgende natuurexcursie plaatsvindt? Bekijk de website van Het KinderWijkTeam.
 
Met vriendelijke groet,
Team Stadsblokken Meinerswijk

Je ontvangt dit bericht, omdat je staat ingeschreven als geïnteresseerde op

www.stadsblokkenmeinerswijk.nl.

 

Stadsblokken Meinerswijk op Facebook

Stadsblokken Meinerswijk Arnhem

Stadsblokken Meinerswijk op Twitter

@Stadsblokkenmw

Stadsblokken Meinerswijk op Instagram

Stadsblokkenmw

Stadsblokken Meinerswijk mailen

info@stadsblokkenmeinerswijk.nl

 
Ontwikkeling
KondorWessels Projecten, Rijssen

Gebiedsplan en -ontwerp
Buro Harro, Arnhem
Bureau De Zwarte Hond

Zie bericht in je browser

Email Marketing door ActiveCampaign